-2.8 C
Rapla
Pühapäev, 24 nov. 2024
TarbijaRetseptidMini-pavlovad

Mini-pavlovad

Camilla Kännola

Kerged õhulised pavlovad sobivad suviseks magusaks ampsuks ideaalselt just siis, kui värskeid marju on põõsalt ja peenralt võtta. Talvel saab kasutada külmutatud marju või hoopis troopilisi puuvilju.

Vaja läheb: Beseepõhi: 4 munavalget (kindlasti toasooja), näputäis soola, 190 g suhkrut, soovi korral vanillisuhkrut, 1 tl valget veiniäädikat, 3 tl maisitärklist.
Serveerimiseks: 200 ml rõõska koort, 200-300 g marju (vaarikad, tikrid, punased ja mustad sõstrad), kaunistuseks mündilehti.

Tee nii: Joonista küpsetuspaberile ringid ühesuuruste pesade saamiseks, võid kasutada selleks klaasi ülemist serva. Aga võib küpsetada ühe suure põhja, kui on soov torti teha.
Pane kuiva kaussi toasoojad munavalged ja sool. Vahusta madalal kiirusel, kuni tekib mulliline vaht. Suurenda kiirust maksimaalseni ja vahusta pehmete tippude tekkimiseni. Jaga suhkur neljaks osaks, lisa esimene osa ja vahusta paar minutit. Teise ja kolmanda osaga tee sama. Neljandale osale sega hulka vanillisuhkur ning alles siis lisa beseemassile, mikserda, kuni tekivad tugevad tipud. Olenevalt mikserist võib aega minna 5 kuni 10 minutit.
Internetis on soovitatud nippi kontrollimaks, kas beseemass on valmis. Tuleb massi kahe sõrme vahel hõõruda. Kui suhkrukristalle ei ole tunda, on valmis.
Lisa massile valge veiniäädikas ja maisitärklis ning sega ühtlaseks, võid mikseriga lasta veel paar tiiru, et seguneks.
Julgemad võivad katsetada, kas beseemass on valmis: tõsta kauss kummuli pea kohale. Massist ei tohi midagi kukkuda, tilkuda ega voolata.
Tõsta lusikaga vahututsud ringikeste sisse või kogu mass paberi keskele ning silu ühtlaseks ringiks, külgedele saab tekitada servad, kui tõmmata lusikaga alt keskelt üles. Besee peab jääma keskelt madalam, sinna läheb hiljem täidis.
Kuumuta ahi 160 kraadini. Aseta plaat ahju, keskmisele astmele, alanda temperatuur kohe 110 kraadini. Küpseta umbes pool tundi, lülita ahi välja, kuid põhjad jäta veel 20 minutiks kinnise uksega ahju. NB! Küpsemise ajal ei tohi ahjuust avada ega tainast torkida. Pärast seda ava ahju uks, jäta põhjad kaheks tunniks või kogu ööks jahtuma, sest täielikult jahtumata põhju ei saa paberi küljest kätte.
Serveeri vahustatud koore ja marjadega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare