Camilla Kรคnnola
Kerged รตhulised pavlovad sobivad suviseks magusaks ampsuks ideaalselt just siis, kui vรคrskeid marju on pรตรตsalt ja peenralt vรตtta. Talvel saab kasutada kรผlmutatud marju vรตi hoopis troopilisi puuvilju.
Vaja lรคheb: Beseepรตhi: 4 munavalget (kindlasti toasooja), nรคputรคis soola, 190 g suhkrut, soovi korral vanillisuhkrut, 1 tl valget veiniรครคdikat, 3 tl maisitรคrklist.
Serveerimiseks: 200 ml rรตรตska koort, 200-300 g marju (vaarikad, tikrid, punased ja mustad sรตstrad), kaunistuseks mรผndilehti.
Tee nii: Joonista kรผpsetuspaberile ringid รผhesuuruste pesade saamiseks, vรตid kasutada selleks klaasi รผlemist serva. Aga vรตib kรผpsetada รผhe suure pรตhja, kui on soov torti teha.
Pane kuiva kaussi toasoojad munavalged ja sool. Vahusta madalal kiirusel, kuni tekib mulliline vaht. Suurenda kiirust maksimaalseni ja vahusta pehmete tippude tekkimiseni. Jaga suhkur neljaks osaks, lisa esimene osa ja vahusta paar minutit. Teise ja kolmanda osaga tee sama. Neljandale osale sega hulka vanillisuhkur ning alles siis lisa beseemassile, mikserda, kuni tekivad tugevad tipud. Olenevalt mikserist vรตib aega minna 5 kuni 10 minutit.
Internetis on soovitatud nippi kontrollimaks, kas beseemass on valmis. Tuleb massi kahe sรตrme vahel hรตรตruda. Kui suhkrukristalle ei ole tunda, on valmis.
Lisa massile valge veiniรครคdikas ja maisitรคrklis ning sega รผhtlaseks, vรตid mikseriga lasta veel paar tiiru, et seguneks.
Julgemad vรตivad katsetada, kas beseemass on valmis: tรตsta kauss kummuli pea kohale. Massist ei tohi midagi kukkuda, tilkuda ega voolata.
Tรตsta lusikaga vahututsud ringikeste sisse vรตi kogu mass paberi keskele ning silu รผhtlaseks ringiks, kรผlgedele saab tekitada servad, kui tรตmmata lusikaga alt keskelt รผles. Besee peab jรครคma keskelt madalam, sinna lรคheb hiljem tรคidis.
Kuumuta ahi 160 kraadini. Aseta plaat ahju, keskmisele astmele, alanda temperatuur kohe 110 kraadini. Kรผpseta umbes pool tundi, lรผlita ahi vรคlja, kuid pรตhjad jรคta veel 20 minutiks kinnise uksega ahju. NB! Kรผpsemise ajal ei tohi ahjuust avada ega tainast torkida. Pรคrast seda ava ahju uks, jรคta pรตhjad kaheks tunniks vรตi kogu รถรถks jahtuma, sest tรคielikult jahtumata pรตhju ei saa paberi kรผljest kรคtte.
Serveeri vahustatud koore ja marjadega.