Camilla Kännola
Lihtne ja kiiresti valmiv purukook on igale kokale jõukohane. Kui on vaja kiiresti midagi lauale panna või siis külakostiks kaasa võtta, aitab purukook, sest see vajab väga vähe koostisosi ning valmib vähem kui tunni ajaga. Otsi keldrist välja purk moosi ning hakka valmistama.
Vaja läheb:
Põhjaks ja peale: nisujahu, suhkrut, näpuotsaga soola, külma võid (2 osa jahu, 1 osa võid)
Vahele: meelepärane poemoos, keldrist vanaema õunamoos, pildil oleva koogi puhul vaarikamoos.
Tee nii: Sega kausis jahu, suhkur ja väheke soola. Tükelda või kuubikuteks ja lisa ka see jahusegule. Järgmiseks sammuks võid kasutada nii köögikombaini kui ka oma käsi. Mina eelistan teha seda sõrmede vahel. Sega jahu ja või omavahel kokku, kuni segu muutub puruseks.
Laota ahjuplaadile 2/3 purusegust, suru kergelt kokku. Määri ühtlase kihina peale moos ning raputa peale ülejäänud purusegu. Küpseta 200-kraadises eelkuumutatud ahjus umbes 35 minutit, kuni puru on kuldpruunikas.
Lase koogil maha jahtuda, siis ei pudene näppude vahel ära.