13.8 C
Rapla
Laupäev, 7 sept. 2024
UudisedRapla Redeli pälvib tänavu Jüri Vallsalu

Rapla Redeli pälvib tänavu Jüri Vallsalu

Rapla maakonna tippauhinna Rapla Redeli pälvib tänavu EELK Hageri koguduse õpetaja Jüri Vallsalu. Tunnustuse saab ta kätte 22. veebruaril Märjamaal pidulikul galaõhtul “Raplamaa tänab”.

“Jalad võttis ikka nõrgaks, kui sellest kuulsin,” sõnas Vallsalu esimese kommentaarina ning lisas: “See näitab, et minu tööd on märgatud. Üks asi on see, mis toimub poliitilisel rindel, aga rohkem on mul hea meel selle üle, et märgatud sai see töö, mida ma kirikus teen.” Veel ütles Vallsalu, et tegemist on sellise tunnustusega, mille peale ei oska mõelda ega sellest unistada. Varem on ta ka ise olnud auhindamiskomisjoni liige, kes Rapla Redelit välja annab. “Mõtlesin, et seekord on mind komisjonist välja arvatud, aga nüüd läks hoopis sedasi,” sõnas Vallsalu.

Vallsalu on töötanud Hageri kirikuõpetajana alates 1993. aastast ning samast aastast täidab ta ka EELK Lääne praostkonna praosti ülesandeid. Ühtlasi on ta aktiivselt kaasa löönud kogukondlikus tegevuses ning oli kaheksa aastat Kohila vallavolikogu esimees.
Rapla Redel on kunstnik Saima Randjärve kavandatud redelit meenutav skulptuur, millega autasustatakse kodanikku, kellel on olnud silmapaistvaid teeneid maakonna arendamisel ja/või esindamisel kultuuri, spordi, hariduse, ettevõtluse või muus valdkonnas. Igal aastal antakse välja üks auhind.
Otsuse anda tippauhind just Jüri Vallsalule langetas hindamiskomisjon kolmapäeval, 17. jaanuaril. Komisjoni esimees Katrin Velleste ütles, et kaalumisel oli ka teisi kandidaate, kuid otsus langes veenvalt Vallsalu kasuks. Ta lisas, et Vallsalu kasuks rääkis tema pikaaegne töö kirikuõpetaja ja praostina ning aktiivne kaasalöömine kogukondlikus tegevuses.
Jüri Vallsalu lisatakse sellega pikka ja väärikasse nimekirja, kus seisavad kõik need, kes on varem Rapla Redeli pälvinud. Vallsalu on esimene kirikuõpetaja, kes selle tunnustuse osaliseks saab. Näiteks 2023. aastal sai Rapla Redeli pikaaegne AS-i Ingle juht Aare Leinberg. 2022. aastal oli laureaat teenekas põllumajandusettevõtja Tõnu Rahula. 2021. aastal sai Rapla Redeli pikaaegne Salutaguse Pärmitehas AS-i tegevjuht Tiina Valk. Raplamaa tippauhinda on välja antud alates aastast 1998.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare