Ulvi Blande
Soe talv soodustab igasuguste viiruste levikut ja organismi tugevdamiseks kuluvad ära vitamiinirikkad marjad. Kuna mul kodus mustasõstramoosi ei olnud, aga marju sügavkülmas jagus, tuli loominguline olla. Siin üks retsept, mida saab vastavalt enda maitsele timmida ja kasutada nii magustoidu kui ka moosina. See retsept ei sisalda suhkrut.
Vaja läheb: 200 g külmutatud maasikaid, 200 g külmutatud musti sõstraid, 370 g maitsestamata kreeka jogurtit, 2 spl mett, 1 apelsin kaunistamiseks.
Tee nii: võta sügavkülmutatud marjad ja lase natuke toatemperatuuril soojeneda. Pane marjad köögikombaini ja purusta ühtlaseks massiks, lisa mesi ja jogurt. Sega läbi. Mett lisa oma maitse järgi. Kaunista magustoit apelsinilõikudega.
Teine variant on, et võtad eelnevatele koostisosadele lisaks 250 g datleid. Kõigepealt pane datlid ööseks ligunema. Vett pane nii, et datlid oleksid kaetud. Kui datlid on pehmed, purusta need köögikombainis, lisa purustatud marjad ja sega kokku. Mett pole vaja lisada, sest datlid annavad piisava magususe. Kokku segades maitse vahepeal, et segu liiga vänge ei tuleks. Ja kogused võiks ka valida oma tarbimise järgi.
Kuna datlisegu tuleb üksjagu, siis ma ei seganudki kõike magustoidu sisse, vaid jätsin osa järele ja segasin ainult mustade sõstardega. Tulemuseks oli väga hea toormoos, mida kannatab edukalt tee sisse panna.