TarbijaRetseptidKiluleivakook

Kiluleivakook

Ulvi Blande

Ma ei ole vรคga suur kilu fรคnn, aga vahel isutab kรผll ja kuna tulemas on Eesti sรผnnipรคev, siis mรตtlesin proovida midagi teistsugust kui tavaline kiluvรตileib. Guugeldades avastasin รผhe 2017. a tordivรตistluse retsepti, mille autor on Merle Jakobson. Mรตtlesin, et teen veidi vรคiksema versiooni ja mรตne koostisosa asendasin endale sobivatega. รœhest retseptist leidsin veel huvitava hernekreemi.

Pรตhja jaoks lรคheb vaja: 200 g rukkileiba, 50 g vรตid.
Hapukoorevaht: 200 g hapukoort, 100 g toorjuustu, 50 g majoneesi, 1dl 35% rรตรตska koort, ลพelatiini, soola, tilli, murulauku.
Kaunistamiseks ja vahele: vรคrsket kurki, 3 muna, 4 vutimuna, nรคkileivaviile, vรผrtsikilufileed.
Hernevaht: 200 g kรผlmutatud herneid, 100 g toorjuustu, maitsestamiseks soola.
Munakreem: 3 muna, 50 g vรตid ja natuke majoneesi.

Reklaam:

Tee nii: Purusta leib kรถรถgikombainis purutaoliseks massiks ja sega juurde sulatatud vรตi. Suru mass tordikilega kaetud 16โ€“18 cm lรคbimรตรตduga vormi pรตhja ja pane kรผlmkappi tahenema.
Hernekreemi jaoks pane herned keevasse vette ja keeda umbes 3 minutit. Seejรคrel tรตsta herned sรตelale ja jahuta kรผlma vee all. Pane herned kรถรถgikombaini ja purusta รผhtlaseks massiks, lisa toorjuust ja sega.
Munakreemi jaoks peenesta munad kahvliga, lisa vรตi ja majonees, maitsesta.
Pane ลพelatiin vรคhese veega paisuma. Nรผรผd valmista hapukoorevaht. Selleks vispelda kokku hapukoor, toorjuust ja majonees. Maitsesta ja haki sisse รผrdid. Sulata leotatud ลพelatiin ja lisa kreemile. Viimasena lisa vahustatud koor.
Vรตta kรผlmkapist leivapuruga vorm ja mรครคri kรตigepealt leivapurule munakreem, siis hernekreem. Vala natuke hapukoorevahtu. Vormi รครคrtesse pane vaheldumisi munaviilud ja vรผrtsikilufileed. Nรผรผd pane kihtide peale vรคrske kurgi tรผkid. Kata allesjรครคnud vahuga ja lase tarduda.
Kaunista nรคkileivaviilude, kurgi , vรผrtsikilu ja munaga.
Algne retsept: Nami-nami.ee

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare