TarbijaRetseptidLõhe-brokolipirukas

Lõhe-brokolipirukas

Ulvi Blande

Kuusalus kodust kohvikut külas­tades sain ma maitsta imelist pirukat. Ma isiklikult ei ole väga suur brokoli sõber, aga väikses koguses ja õiges kohas söön küll.

Vaja läheb:
Põhjaks 3 dl jahu, 150 g külma võid, 1 tl soola, 2 sl külma vett.
Täidiseks 250-300 g lõhe- või forellifileed (võib olla ka külmsuitsu), 1 väiksem brokoli (200-250 g), 3 muna, 3 dl vahukoort, 50-100 g juustu (nt parmesani), hakitud tilli, murulauku, küüslauguga ürdisegu, soola, pipart.

Reklaam:

Tee nii: Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks taignaks. Soovi korral võib sinna ka natuke ürdisegu lisada. Keera taigen kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Kuumuta ahi 250 kraadini. Pane vormi põhja küpsetuspaber ja määri ääred võiga.  Rulli taigen jahusel pinnal lahti ja tõsta 24-26 cm läbimõõduga vormi põhja. Vajuta ka servadele umbes 2 cm kõrguselt. Torka põhi kahvliga tihedalt läbi ning küpseta umbes 8 minutit.
Lõika kala kuubikuteks. Puhasta ja lõika brokoli õisikuteks, hauta seda mõni minut ja nõruta korralikult. Sega omavahel kergelt lahti klopitud munad, koor, riivitud juust ja meelepärased maitseained. Täidisesse tuleks pisut soola panna ka siis, kui kasutada suitsukala. Toore kala puhul tuleks lisada vähemalt 0,5 tl. Arvestama peab ka sellega, et juust on soolane. Hakitud tilli ja murulaugu asemel võib täidisesse lisada küüslauguga ürdisegu (0,5 tl).
Aseta eelküpsetatud pirukapõhjale lõhe- ja brokolitükid. Vala üle muna-kooreseguga ja küpseta 200 kraadi juures 25-40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

Retsept: https://siljafoodparis.blogspot.com

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare