Ulvi Blande
Sügis käes ja mida teha kõrvitsast? Siit üks hea idee.
Vaja läheb: 1 kg kõrvitsatükke, 2 dl vett, 200 g kuivatatud aprikoose, 1 apelsini mahl, 300-500 g moosisuhkrut, 3 spl viskit või rummi.
Tee nii: Koori ja tükelda kõrvits. Pane potti kõrvitsatükid ja klaasitäis vett. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni kõrvits on täiesti pehme.
Samal ajal, kui kõrvits keeb, tükelda väiksesse kaussi aprikoosid, lisa riivitud apelsinikoor ja lõpuks ka apelsinimahl. Kui kõrvits on pehme, lisa suhkur ja aprikoosisegu. Mina lasin kogu segu köögikombainist läbi ja siis keetsin veel 10 minutit. Viimasena sega juurde alkohol.
Pane moos steriliseeritud purkidesse.
Retsept: Nami-nami.ee



