Minu ema teeb imelist ahjurooga. Seda on vรคga lihtne teha ja pรตhimรตtteliselt valmib see ise. Hea maitse annab roale pruunistatud sealiha ja sealt tulenev mahl. Lapsed sรถรถvad seda ka parema meelega kui รผhepajatoitu.
Vaja lรคheb: 500 g pehmet sealiha, natuke รตli, kuuma vett vรตi puljongit, 5 porgandit, 0,5 sibulat, 1 kรผรผslaugukรผรผs, 6 kartulit, peotรคis kรผlmutatud herneid, 100 ml toidukoort vรตi vahukoort.
Tee nii: Pane liha keedunรตusse ja pruunista kergelt รตlis, maitsesta soola ja pipraga. Vala lihale kuuma vett vรตi puljongit, vajadusel lisa soola ja hauta poolpehmeks.
Puhasta kรถรถgiviljad, tรผkelda lรตikudeks. Seejรคrel lisa lihale porgandid, sibul, kรผรผslauk, herned, kartulid. Pane kogu kupatus ahju hauduma. Kui ahjuroog on peaaegu valmis, lisa toidukoor ja lase korraks keema. Serveeri ahjupotist.
Teine vรตimalus on hautada rooga nรตrgal tulel kaane all, kuni kรตik toiduained on pehmed.


