Ulvi Blande
Tatart loetakse üheks parimaks looduslikuks organismi puhastajaks. Ükspäev toodi mulle kingituseks pakk tatrajahu. Töökaaslane proovis sellest küpsiseid teha. Retsept oli pakil olemas. Ise pidid otsustama, kas teed soolased või magusad küpsised.
Soolaste küpsiste retsept:
Vaja läheb: 300 g tatrajahu, 200 g toasooja võid, 2 tl suhkrut, 2 muna, maitse järgi soola, riivitud kõvajuustu.
Tee nii: Sega mikserdades kõik koostisosad. Kõigepealt vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja lõpuks tatrajahu. Sega ühtlaseks massiks ja pane taigen 30 min külmkappi seisma. Seejärel võta taigen ja rulli sobivaks paksuseks. Mugavam on rullida kahe küpsetuspaberi vahel. Rullitud taignale puista riivjuust. Lõika endale sobiva kuju ja suurusega küpsised. Küpseta 180-200 °C juures 10-15 minutit.
Kui soovid teha magusaid küpsiseid, siis jäta sool ära ja lisa 100-150 g suhkrut. Kattena võib kasutada kaneelisuhkrusegu, vanillisuhkrut vms.
Allikas: torvaaugumahetalu.eu



