Helerin Vรคronen
Rabarberihooaeg on tรคies hoos ja patt oleks jรคtta jagamata mรตnd rabarberikoogi retsepti. Meie peres on neid retsepte mitu, mรตned vรคga lihtsad, mรตned nรตuavad natuke rohkem aega. Alljรคrgnev vajab tibake rohkem aega, kuid oma olemuselt on see siiski pรคris lihtne.
Retsept pรคrineb umbes 40 aasta tagusest ajast, รผhe toreda kรผlanaise Aino kรคest ja see on olnud mu ema nooruspรตlves nii-รถelda firmaroog. Esimest korda tegi ta seda kooki umbes 13-aastaselt.
Rabarberi asemel vรตib kasutada ka รตunu.
Vaja lรคheb: pรตhjaks 4 muna, 250 g hapukoort, 750 ml jahu, 250 ml suhkrut, 2 tl kรผpsetuspulbrit, 4 keskmist rabarberit. Katteks 4 muna, 3 spl suhkrut, 2 spl jahu.
Tee nii: Sega koogi pรตhja jaoks koostisained kokku. Kรผpsetuspulber segada eelnevalt jahusse. Laduda rabarberid pรตhja peale. Kรผpsetada umbes 15 minutit 200 kraadi juures.
Samal ajal, kui koogi pรตhi kรผpseb, teha valmis koogi kate. Selleks vahustada munad suhkruga ja segada juurde jahu. Vala segu kรผpsetatud pรตhjale ja kรผpseta veel umbes pool tundi.



