Helerin Vรคronen
Viimasel ajal on iga kord, kui kรตht tรผhjaks lรคheb, kรคinud neelud just selle suitsukanapiruka jรคrele. Selle piruka puhul peab tรตesti arvestama, et seda lรคheb rohkem kui รผks tรผkk, lihtsalt niivรตrd hea on see. Nii et kui sรถรถjaid on suurem seltskond, vรตib arvestada, et pirukas on enne kadunud, kui silmigi jรตuad pilgutada.
Algne retsept pรคrineb raamatust โ100 rooga-pirukatโ. Internetiavarustest leiab selle retsepti blogist โKirsiku retseptiriiulโ.
Blogis on retseptis kasutatud murulauguga toorjuustu, kuid meil kasutati kรผรผslauguga toorjuustu ja algses retseptis olnud tรผรผmiani asemel oli meil kasutada murulauk.
Vaja lรคheb: 500 g pรคrmi-lehttainast, 2 suitsukanakoiba, 1 punane paprika, 175 g kรผรผslauguga toorjuustu, 100 g riivjuustu, vรคike kimp murulauku, 1 dl majoneesi, mรครคrimiseks 1 muna + broilerimaitseainet.
Tee nii: Sulata tainas ja rulli piklikuks tรผkiks. Haki kanaliha ja paprika. Prae tรผkeldatud paprikat kergelt pannil. Sega paprika kana hulka. Sega juurde toor- ja riivjuust, majonees ning hakitud murulauk. Mรครคri segu tainale ja keera tihedalt rulli. Pintselda lahtiklopitud muna ja broilerimaitseaine seguga ning kรผpseta ahjus 200ยฐC juures 35-40 minutit. Lase pirukal veidi jahtuda ja lรตika siis parajateks tรผkkideks.



