17.7 C
Rapla
Teisipäev, 30 apr. 2024
LisalehtLisaleht Põhjakotkas: Naiskodukaitse kaasab naisi ühiskonna paremaks muutmisse

Lisaleht Põhjakotkas: Naiskodukaitse kaasab naisi ühiskonna paremaks muutmisse

Reelika Rohuste, Naiskodukaitse Rapla ringkonna instruktor

Naiskodukaitse on Kaitseliidu naisorganisatsioon, mille eesmärk on naiste kaasamine riigikaitsesse ning laiemalt kogu ühiskonna paremaks muutmisse. Naiskodukaitses leiab iga naine endale sobiva tegevuse. Liitudes naiskodukaitsega, läbib liige baasväljaõppe, mis koosneb organisatsiooniõppest, meditsiinist, toitlustamisest, sõdurioskustest ja ohutushoiust. Pärast baasteadmiste omandamist saab valida eriala ja osaleda erialaõppustel. Siin on sul võimalik valida just endale meelepärased tegevused ja panustada riigikaitsesse jõukohasel moel.
Iga naiskodukaitsja saab hädaolukorras ise hakkama, hoolitseb pere eest ja vajadusel abistab ka teisi. Naiskodukaitse poolt on välja töötatud mobiilirakendus „Ole valmis!“, kust leiab juhiseid erinevates olukordades käitumiseks. Näiteks, mida teha siis, kui elekter on ära läinud, oled metsa eksinud või kuidas anda esmaabi. Infot saab veel näiteks tule- ja veeohutuse, loodusõnnetuste, elutähtsate teenuste katkestuste ja küberturvalisuse kohta. Kui rakendus on mobiili alla laetud, saab seda kasutada ka ilma internetiühenduseta.
Naiskodukaitse Rapla ringkonnas on enam kui 130 liiget ja ringkond koosneb 6 jaoskonnast (Rapla, Kaiu, Kaerepere, Hiie (piirkond Kehtna-Lelle-Järvakandi), Märjamaa ja Kohila jaoskond).
Võta minuga ühendust ja saa teada, kas naiskodukaitsja peab ainult toitlustama, kuidas metsa saaks või mida siis teha, kui metsa ei taha minna, kui palju see kõik aega võtab ja mida ma veel oma kodu, pere või kogukonna heaks teha saan.
Naiskodukaitse Rapla ringkonna ins­truktor Reelika Rohuste (tel 518 8067; [email protected]

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare