11.7 C
Rapla
Teisipäev, 30 apr. 2024
UudisedKirikuõpetaja Jüri Bärgile avati Juurus mälestuspink

Kirikuõpetaja Jüri Bärgile avati Juurus mälestuspink

Jüri Bärg oli EELK Juuru Mihkli koguduse õpetaja aastatel 1988 kuni 1999. Pühapäeval, 12. juulil avati Juuru kiriku aias tema auks ja mälestuseks pink. 16. juulil möödub Bärgi sünnist täpselt 80 aastat. Juuru koguduse praegune õpetaja Kalle Kõiv ütles, et idee mälestuspingi loomisest tekkis kõigest kaks-kolm nädalat tagasi ning seejärel jõuti kiiresti teostuseni.

Pidulikul pingi avamise ja õnnistamise üritusel oli kohal ligikaudu 70 inimest. Suur osa neist jäi peale tseremooniat kuulama ka Juuru orelisuve lõppkontserti, mis algas vahetult peale pingi avamist. Teiste seas olid kohal ka endised Juuru koguduse õpetajad Tauno Kibur ja Marko Tiitus, kes koos Kalle Kõivuga pidulikul hetkel valge lina pingi pealt üles tõstsid.

Kalle Kõiv õnnistas pingi sisse ning viskas õhku ka üleskutse, et kohalikud inimesed võiksid aeg-ajalt Bärgi pingil ikka häid mõtteid mõlgutamas käia. Juuru koguduse juhatuse esimees Joel-Siimo Põld rääkis, et pingi valmistamine läks kokku maksma ligikaudu 275 eurot ning see summa tuli täies mahus annetustest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare