TarbijaKaraskikook

Karaskikook

Mรคrjamaa rahvamajas hetkel รผleval oleva pitsinรคituse avamise puhul oli tavakohaselt ka laud kaetud. Pakutava kraami hulgas oli รผks kook, mis oma olemuselt ja maitselt natuke karaskit meenutas. Selline pigem soolane, millele andsid magusust rosinad. Mitu naist uuris, kes selle koogi kรผll tegi ja mis selle retsept on. Tegija oli Anne Ummalas, kes rรครคkis, et see koogiretsept on nende peres olnud kasutusel vรคga pikka aega. Ja pรคrit on see aegadest, kui koguseid mรตรตdeti klaasidega. Ei hakanudki mรตรตte grammidesse รผmber arvestama, las olla see ka siin edasi antud klaasides.
Viise, kuidas seda kooki teha, on mitmeid, nรคiteks Anne pere talupidamise algusaastatel sai seda valmistatud oma tehtud jahust ja rapsiรตlist ning kaerahelveste asemel kasutati mannat. Tรคiesti teistmoodi koogi saab aga siis, kui pool jahukogusest asendada kaera- vรตi odrajahuga.

Vaja lรคheb: 2 muna, 1 kl suhkrut, 100 g vรตid, 2 kl keefiri, 1 tl soodat, 1 kl kaerahelbeid, 2ยฝ kl jahu, 100 g rosinaid, lisada vรตib peotรคie oma lemmikseemneid.

Tee nii: Vahusta kergelt munad ja suhkur, lisa sulatatud vรตi, kuivained ja rosinad. Vรคhehaaval sega hulka keefir. Taigen peab olema parajalt vedel, kaerahelbed vajavad paisudes niiskust. Kรผpseta 180 kraadi juures, kuni kook on ilus pruun ja lรคbikรผpsenud.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare