TarbijaSuvine kartulisalat

Suvine kartulisalat

Eestlase toidulaud ilma kartulita ei oleks eestlase toidulaud. Ja kรตige parem on muidugi vรคrske kartul. Raplamaa juurtega hobikokk Mariliis Ilover on selle kohta tabavalt kirjutanud, et keerulised kulinaarsed uperpallid vรคrske kartuliga kokku ei kรตla. See lรคheb keedukuumalt vรตi ja soolaga. Edasi vรตiks varajane kartul leida koha kukeseenekastme kรตrval vรตi rรคnnata mรตnda salatisse nรคiteks muna, kala ja maitserohelisega. Alljรคrgnev retsept on aga pรคrist Nami-nami toidublogist, kuhu autor on selle saanud รตppejรตu ja koolitaja Ester Eomoisi kรคest, kes seda oma suvekodus suitsuliha kรตrvale serveerib.

Vaja lรคheb: 1 kg vรคiksemaid varajasi kartuleid, 500 g fetaki-juustu, 250 g kirsstomateid, paar oksa vรคrsket basiilikut, purustatud musta pipart

Reklaam:

Tee nii: Pese vรคikesed varajased kartulid hoolega puhtaks (vรตimaluse korral kraabi harjaga ka koor maha), siis keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal hรตรตru fetaki-juust suures kausis pehmemaks. Kui kartulid on valmis, nรตruta hoolega, lรตigu vajadusel pisemaks ja lisa kaussi. Sega kartulid juustuga korralikult lรคbi, siis sega รตrnalt juurde vรคikesed kirsstomatid ning basiilikulehed. Maitsesta pipraga, sega lรคbi ja serveeri.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare