6.7 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
UudisedJCI turgutas Rapla promenaadi silda

JCI turgutas Rapla promenaadi silda

Laupäeval kogunesid Rapla Ettevõtlike Noorte Koja ehk JCI aktiivsed liikmed, et midagi ära teha oma elukeskkonna heaks. Heategevusprojektiga uuendasid nad Raplas promenaadi ja Jõe tänava vahelist jalakäijate silda.

Projektid elukeskkonna parandamiseks pole JCI Rapla koja liikmetele midagi uut. Aidatakse seal, kus vajadust märgatakse ja võimalust on. Aastate jooksul on nad teinud näiteks mänguväljakuid lastele, koolitusprojekte ja konverentse. Nende korraldatud on ka heategevusprojekt „Sündinud Raplamaal“ ning rahvusvaheline „Täiskuu luulefestival“. Ka Rapla gümnaasiumi ja Rapla Kesklinna kooli vahelised sillad on aastaid tagasi just JCI Rapla koja liikmetelt turgutust saanud. „Oleme vahetanud laudist ja puhastanud sildu ning neid värvinud,” selgitas laupäevase ettevõtmise eestvedaja Karl-Gustav Tamberg.
Sel korral sooviti algul samuti just nende sildade uuendamisel käed külge panna. Vallaga suheldes selgus, et vallal on endal plaan sillad põhjalikumalt uuendada. Seega osutus valituks promenaadi sild. See ei ole ehk nii suure kasutusega, kuid vajas sellegipoolest pisut hoolt.
Nii otsustaski umbes kümnepealine seltskond oma laupäeva silla juures veeta. Tasu nad tehtud töö eest ei saanud ning kogunesid oma vabast ajast ja tahtest. Ilm soosis ettevõtmist ja kostitas heategijaid päikesega. Tamberg tõdes, et kehva ilma puhul oleks tulnud ettevõtmine ära jätta. Üheskoos lihviti silla puitosad ja puhastati metallosad. Laudis sai värske kihi õli ning käsipuud uue värvikihi. Vahenditega toetasid noori Akzo Nobel Baltics AS ja Vot&Sun OÜ. Lõpptulemuseks on märkimisväärselt värskema ilmega sild.
JCI Rapla jaoks oli projekt võimalus siseringis korraldatud ürituste kõrvalt taas pisut kogukonna jaoks ära teha. Samuti loodetakse sellega ehk rohkem silma jääda ja uusi liikmeid leida.
JCI on rahvusvaheline mittetulunduslik organisatsioon, kuhu kuuluvad 18-40-aastased aktiivsed inimesed. JCI on esindatud rohkem kui sajas riigis. Rapla koda on tegutsenud juba 1989. aastast. Ühenduse eesmärgid on noorte inimeste juhioskuste ja sotsiaalse vastutustunde arendamine, vabale ettevõtlusele kaasaaitamine, ühiskonnas toimuvate positiivsete protsesside toetamine ja algatamine ning rahvusvaheliste suhete arendamine.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare