TarbijaTatrapannkoogid keefiriga

Tatrapannkoogid keefiriga

Juba mรตni aeg seisis mul riiulis tatrajahu, mida ei osanud nagu millekski รคra kasutada. Vahel sai kรผll natukene nisujahu otsasaamisel pannkookidesse lisatud, kuid jahukogus ei tahtnud ikka vรคheneda. Jรครคdes รผht ajakirja Oma Maitse erinumbrit (Poole Tunni Road) sirvima, leidsin sealt aga pannkoogid, mille jaoks lรคhebki just tatrajahu vaja.

Sellised pannkoogid sobivad ka gluteenitalumatusega inimesele ja kuigi need ei ole รผldse magusad, รผtleks, et ei tunne nende puhul ka sellest puudust. Natuke mett peale niristada ja banaaniviilud kรตrvale ning ideaalne pรผhapรคevane (vรตi miks mitte ka argipรคevane) toitev hommikusรถรถk on olemas. Ilmselt sobiks neile peale ka soolane maapรคhklivรตi vรตi mรตni muu soolane lisand.

Vaja lรคheb: 500 ml keefirit, 40 g sulavรตid, 2 muna (munavalged kollastest eraldatud), 160 g tatrajahu, 1 tl soodat, 1 tl soola, praadimiseks รตli, serveerimiseks endale meelepรคraseid lisandeid, nรคiteks paksu jogurtit, vedelat mett, marju, puuvilju vรตi soolaseid lisandeid.

Reklaam:

Tee nii: Klopi kausis kokku keefir, munakollased ja sulavรตi. Vispelda juurde sooda ja soolaga segatud tatrajahu. Vahusta munavalged ja sega รตrnalt tainasse. Kuumuta pannil รตli keskmisel kuumusel. Tรตsta supilusikatรคis tainast pannile parajate vahedega – 6-7 pannkooki on hea korraga praadida. Kรผpseta รผhelt poolt niikaua, kuni pealispinnale tekivad vรคikesed mullid (2-3 minutit). Siis keera koogid รผmber ja prae ka teiselt poolt kuldpruuniks.

Kรผpseid pannkooke hoia senikaua 100-kraadises ahjus soojas, kuni kรตik valmis kรผpsetad. Serveeri nรคiteks maasikaviilude, jogurtitutsude ja meega.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare