Maikuu on kohe kรคes ja miks mitte natuke sรตnadega mรคngida ja algavat kuud maisisupiga tervitada. Maisisupp on alguse saanud Ameerikast, kus indiaanlased erinevaid suppe valmistasid, kasutades pรตhikomponendiks maisi kui nende pรตhisaaki. Maisisuppe on armastatud ka Indias ja Hiinas. Pรตhjuseid, miks maisi oma toitudes kasutada, on mitmeid. Nรคiteks sisaldab see palju kiudaineid, beetakaroteeni ja luteiini, mรตjudes seega hรคsti seedesรผsteemile ja silmadele. Selles leidub ka ohtralt vitamiine ja mineraalaineid. Pole siis ime, et maisi on pรตlisameeriklased kasvatanud juba aastatuhandeid ja otsetรตlkes tรคhendab mais “see mis hoiab elus”.
Maisisupp ise on kergesti valmiv igapรคevane roog, mida sรถรถvad hea meelega ka lapsed. Retsept on leitav Nami-Nami toidublogist.
Vaja lรคheb: 50 g kuumsuitsupeekonit, 1 sl vรตid, 1 suur sibul, 2-3 porgandit, 3-4 kartulit, 1 kollane vรตi punane paprika, 1 sl nisujahu soovi korral, 1 sl mahedat paprikapulbrit, 1 l kana- vรตi kรถรถgiviljapuljongit, 340 g magusat maisi, 2 dl 10% rรตรตska koort, vรคike kimp vรคrsket peterselli vรตi sibulapealseid vรตi koriandrit, soola ja musta pipart
Tee nii: Lรตika peekon kuubikuteks. Koori sibul, porgandid ja kartulid, lรตika kรตik vรคikesteks kuubikuteks. Lรตika paprika peenikesteks ribadeks.
Prae esmalt peekon suures potis vรตis kuldseks. Lisa kรถรถgiviljad (sibul, kartul, porgand, paprika), kuumuta 5 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa paprikapulber ja sega supp korralikult lรคbi. (Autentsema chowder-stiilis supi jaoks tuleks siinkohal lisada ka supilusikatรคis jahu, aga supp on piisavalt tummine ka selleta.) Lisa puljong ja kuumuta supp keemiseni. Lisa nรตrutatud konservmais.
Kata pott kaanega ning keeda suppi tasasel tulel 15-20 minutit, kuni kartul ja porgand on pehmed. Veidi enne lรตppu sega juurde rรตรตsk koor. Maitsesta pipraga, serveerimisel puista peale hakitud maitseroheline.




