Ilmad on nagu on, kord juba tรคitsa suve nรคgu ja jรคrgmine hetk vรตib olla pigem nagu sรผgis. Pรคevadel, kui suvekuumus meid maha jรคtnud, tasub sรผรผa tehes keerata pilk mรตne supi poole, mis kenasti sooja taas keresse tooks. รks hea variant on brokoli-juustusupp, milles aitab hallide ilmadega kergelt saabuva kรผlmetuse vastu vรตidelda brokolis sisalduv C-vitamiin ja kรผรผslauk, mille kogust vรตib isegi suurendada, kui maitsemeel kannatab.
Originaalse, Toidutare portaalist leitud retseptiga vรตrreldes on vรคlja jรคetud Cheddari juust (90 g) ja 2 sl vรคrskelt pressitud sidrunimahla ning tรคiendatud kanafileega. Kindlasti vรตib retsepti oma maitse jรคrgi edasi kujundada.
Vaja lรคheb: 1 spl vรตid, 1 suur sibul, 1 kรผรผslaugukรผรผs, 1 suur porgand, 8 dl kanapuljongit, 1 keskmine brokoli, 4 dl toidukoort, tunde jรคrgi praetud kanafileed, 0,25 tl riivitud muskaatpรคhklit, soola, musta pipart, serveerimiseks basiilikulehti.
Tee nii: Sulata supipoti pรตhjas vรตi, hauta selles hakitud sibulat ja kรผรผslauku 1-2 minutit. Lisa jรคmeda riiviga riivitud porgand ja hauta veel 4-5 minutit. Vala potti puljong, kuumuta supp esmalt keemiseni, alanda kuumust ja hauta kaane all 10 minutit. Haki brokoli jรคmedalt, lisa potti ja kuumuta uuesti supp keemiseni. Keera jรคlle kuumus madalamaks ja lase 6-7 minutit vaikselt podiseda. Vahepeal prae pannil kanafilee ribad kuldpruuniks. Vala supile juurde koor ja maitsesta soola ja pipraga. Keera pliidi kuumus maha ja lisa praetud kanafilee, muskaat ja sega. Serveerimisel raputa peale hakitud basiilikulehti.




