9.4 C
Rapla
Pühapäev, 5 mai 2024
ArtikkelMaidla mõisa suur tulemine

Maidla mõisa suur tulemine

Ajalooline Juuru kihelkonna rüütlimõis on saanud uue elu. Mõisamaadele on loodud Maidla Nature Resort ning sel suvel avati külastajatele avastamiseks ka peahoone. Esimene sündmus oli mõisast õhkuvale ajastule sobilikult suursugune.

Esimest korda on Maidla mõisas sel suvel avalikud üritused. Suveprogramm kuulutati avatuks 20. juulil toimunud sündmusega „Sürrealistlikud 30ndad”. Ühtlasi tähistati sellega Resorti üheaastaseks saamist.

Üritus oli pidulik ning kutses oli palutud külastajatel oma kostüümi vürtsitada sürrealistliku või 30ndate stiilis peakattega. „Läbi käis umbes 140 inimest ja väga kihvt oli, et väga paljud võtsid peakatte soovitust tõsiselt,” ütleb Susanne Org. Kutsutud külaliste seas oli nii partnereid, varasemaid kliente, võtmeisikuid kui sõpru, kuid Susanne sõnul teatas neist enamik, et ei ole varem Maidla mõisa maadel käinud. „Saime väga positiivset tagasisidet,” kinnitab korraldaja.

Külalised võeti vastu küünis, kus tutvustati neile eesseisvat suveprogrammi ning arhitektid näitasid planeeritavate loodusvillade disaini. „Uued tulevad täiesti erinevad olemasolevast,” kinnitab Susanne. Seejärel viisid kohalikud ajaloohuvilised Valter Uusberg ja Jaan Urvet inimesed mõisa peahoonesse tuurile, rääkides neile Maidla mõisa värvikast ajaloost. Üllatusmomendina pakuti külastajatele lähivaadet Eden Detail performance-lavastusele, mis juba selle nädala teisipäeval esmakordselt täismahus Maidla mõisas näitamisele tuli.

Etendused, muusika, toiduelamused

„Sürrealistlikud 30ndad” olid avaüritusena kui läbilõige tänavusest suvisest hooajast mõisas. „Meie mõte on pakkuda erinevaid kultuuri- ja toiduelamusi. Peamajas on näitus. Otsustasime selle inimesteni tuua läbi eriürituste,” selgitab Susanne.

Kokku kahel õhtul saab mõisas osa interaktiivsest kaasaegse tantsu etendusest „Eden Detail”, mis esmakordselt jõudis lavale tänavu aasta alguses Kanuti Gildi saalis. Palju kiitust saanud lavastus kohandati Maidla jaoks sobivamaks. Etenduskunstide kõrval saab kogeda muusikaelamusi funk-bändi Lexsoul Dancemachine näol ning kogeda ka toidukunsti kolmel erineval teemaõhtul.

Esimesena kostitab külastajaid Maidla mõisas Maria Ader, kes on omandanud hariduse vabade kunstide erialal, kuid on viimastel aastatel keskendunud hoopis mittetraditsioonilisele söömiskogemusele. Tema nn toiduskulptuuridest said osa ka juba avaüritusest osa võtnud inimesed. Koos Estonian Dream Big Bandi muusikaga tuleb Maidla mõisa ka restorani Gloria ülemkokk Dimitri Demjanov, kes viib külastajad tagasi 1935. aastasse. Oma mängulisusega tuleb gurmeemaailma tutvustama kokk Tõnis Saar. Tema menüüs kohtub kohalik tooraine eksootiliste lisanditega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare