3.7 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
PersoonOttomar Linna: Aruteludes selgub tõde

Ottomar Linna: Aruteludes selgub tõde

Märjamaa volikogu värske esimees on 27-aastane ajalooõpetaja Ottomar Linna. Tugevalt juurtega Märjamaal kinni, innukas õpetaja ja aktiivne kogukonna liige, kes usub, et volikogutöös tuleks emotsioonid kõrvale jätta.

Ei ole sugugi imeks pandav, et Ottomar Linna on jõudnud vallavolikogu esimehe positsioonile. Kes võiks sobida paremini kohalikku volikogu juhtima kui põline Märjamaa inimene? Linna on kogu aeg teadnud, et seob elu oma kodukandiga. Ta teadis juba keskkoolis, et temast võiks saada õpetaja, ja teadis ka seda, et õpetajana soovib ta töötada just Märjamaal. „Õpetajate päev oli minu arust meeldivam kui tutipidu kooli lõpus,” meenutab Linna naerdes.
Sellest võib välja lugeda ka teatud asjalikkust ja rahumeelsust. Omadused, mis praegusel ametikohal läbilöömiseks on eelduseks. Me istume Linnaga tema värskes kabinetis Märjamaa vallavalitsuse teisel korrusel. Vallavalitsuse ruumid ei ole talle võõrad. Mõni tuba eemal töötab ka tema ema Maigi Linna, kes on vallasekretär.
„See oli ka põhjus, miks ma julgesin selle koha vastu võtta,” ütleb Linna. Ema pikaajaline kogemus ja teadmised toetavad poega uues ametis. „Kolm aastat asendusliikmena volikogus ei ole nii pikk aeg, et ma tunneksin, et oleksin olnud valmis juhtima,” tõdeb Linna.
Eelmisel valitsusperioodil toimetas Linna tõepoolest volikogus asendusliikmena, kuid sai kohe ka kultuurikomisjoni juhtida. „Eks ma proovin olla aktiivne,” selgitab Linna, kuidas ta üldse volikogu valimistel osalema sattus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare