Kuna jรตulud lรคhenevad, on kรตigil hirmus kiire. Seepรคrast on hea, kui toidutegemisele kuluks vรตimalikult vรคhe aega, kuid samas oleks roog toitev ja maitsev. Erinevad pastaroad on รผldjuhul hea lahendus.
Otsides mรตnda sellist, millel oleks vรตimalikult lihtsalt leitavad koostisosad ja mille valmistamine oleks vรตimalikult lihtne ega vรตtaks hingetuks, leidsin Oma Maitse ajakirja erist โPoole tunni roadโ kreemises tomatikastmes pastaroa retsepti. Tegemist on Raplamaa juurtega toidublogija Mari-Liis Iloveri retseptiga. See on leitav ka Delfi Retseptiveebist.
Selle retsepti puhul sain taas รตppetunni, et alati tuleb peale koostisosade pรตhjalikult ka tegutsemisjuhend lรคbi lugeda. Ajakirjas ei olnud koostisosade hulgas sibulat kirjas, selle vajalikkus ilmnes alles rooga tegema hakates ja juhendit lugedes.
รldjoontes sai see pasta tรคitsa hea ja mรตnus, kuid mingit maitset oleksin veel juurde soovinud. Nii et maitsestamise juures vรตib igaรผks ise katsetada, kas ehk sobiks midagi vรผrtsikamat juurde vรตi vรตiks lisada natukene mรตnd tugevamaitselist juustu.
Vaja lรคheb: 200 g (tรคistera)pastat, 50 g parmesani, 1 sibul, 2 kรผรผslaugukรผรผnt, 1 sl oliiviรตli, 400 g purustatud konservtomateid, 1 tl suhkrut, 200 g maitsestamata toorjuustu, 100 g beebispinati lehti, soola, musta pipart, basiilikulehti vรตi muud maitserohelist.
Tee nii: Aja vesi keema ja keeda tรคisterapastat al dente kรผpsusastmeni. Pasta keemise ajal valmista kaste. Riivi parmesan ja jรคta ootele. Haki sibul. Vajuta kรผรผslaugukรผรผned noa lameda poolega puruks ja haki. Kuumuta sรผgavamal pannil oliiviรตli ja prae sibulat-kรผรผslauku madalal kuumusel umbes 5 minutit. รra pruunista!
Lisa purustatud tomatite konserv koos vedelikuga ja hapususe tasakaalustamiseks veidi suhkrut. Sega lรคbi ning maitsesta soola ja pipraga. Lase vaikselt 5 minutit podiseda. Lisa pool riivitud parmesanist. Tรตsta supilusikaga tรถrtsudena juurde maitsestamata toorjuust. Sega edasi kuumutades kastet, kuni juustud on sulanud ja kaste รผhtlane.
Lisa beebispinati lehti. Spinatit tundub esialgu hirmus palju olevat, aga see tunne on petlik. Keeda segades, kuni spinat on โkokku kukkunudโ. Sega keedetud ja kurnatud pasta kastmega. Serveeri รผlejรครคnud riivjuustuga รผlepuistatult, soovi korral jahvata sinna veel musta pipart. Puista peale basiilikulehti vรตi muud maitserohelist.




