Seda kikerhernekarrit on lihtne ja kiire valmistada ja sobib hรคsti riisi kรตrvale. Tegemist on vรผrtsika ja rammusa Indias ja Pakistanis populaarse pearoaga. Chana Masala tรคhendab tรตlkes โvรคikeste vรผrtsidega segatud kikerhernesโ. Tavaliselt on India toidud vรคga vรผrtsikad, aga see toob kรถรถki kรผll indiapรคrast hรตngu, kuid pole รผleliia vรผrtsikas.
Kikerhernehautis sobib ka veganitele. Sellele vรตib lisada hapukoort vรตi sรผรผa seda lameleivaga. Traditsiooniliselt serveeritakse Indias seda basmati riisiga. Karri maitseb hรคsti nii soojalt kui ka kรผlmalt.
Retsept on leitav lehelt taimneteisipรคev.ee.
Vaja lรคheb: 1 spl oliiviรตli, 1 suur sibul, 4-5 kรผรผslaugukรผรผnt, 1-2 tลกillikauna, 2 spl riivitud vรคrsket ingverit, 2 tl Garam Masala maitseainesegu, 1 tl kuivatatud koriandrit, vรผrtskรถรถmneid ja kurkumit, 1 kaneelipulk, 2 purki (425 g) kikerherneid, 800 g tรผkeldatud tomateid, 1/4 tassi vett, kahe vรคikese sidruni/laimi mahl, soola ja pipart maitse jรคrgi.
Tee nii: Haki vรตi tรผkelda sibul, kรผรผslauk, ingver ja tลกillipipar. Suuremas potis kuumuta keskmisel kuumusel รตli ning pane sinna sibul. Kuumuta, kuni sibul on klaasjas ning siis lisa kรผรผslauk, ingver, tลกilli ja vรผrtsid ning kuumuta veel 30 sekundit kuni minut.
Lisa kikerherned, tomat, kaneel ja ยผ tassi vett, keera kuumus madalamaks ja lase vaikselt podiseda 15-20 minutit, vahepeal sega. Vรตid veidi vett lisada, kui eelistad vedelamat kastet. Vรตta vรคlja kaneelipulk ja sega sisse sidruni vรตi laimi mahl.
Serveeri nt riisi, kinoa vรตi kuskussiga. Garneeringuks vรตid lisada vรคrsket koriandrit, sidruni vรตi laimi viile, kirsstomateid vรตi rukolat.




