Toorjuustukoogid on alati vรคga head ja Nami-Nami toiduportaalis, kust alljรคrgnev retsept pรคrit, on seda lausa kรตige paremaks toorjuustukoogiks nimetatud. Tรตesti on see just tรคpselt รตige maitse ja konsistentsiga, kรตik on paigas. Aega ja nรตusid kรผll kulub ning lisaks tuleb enne sรถรถmist kรตvasti oodata, kuid see kรตik on seda ka vรครคrt.
Selleks, et koogi tรคidist oleks lihtsam segada, peab toorjuustukreem olema toasoe ja pehme. Kasutasin Philadelphia toorjuustu.
Otsides nippe, mis selle koogi veel paremaks teeks, leidsin, et nii mรตnigi kรผpsetab seda madalamal kuumusel (150 kraadi) ja kรผmmekond minutit kauem. Kui kรตrgemal kuumusel tekivad koogi pinnale lรตhed, tuleb ahju pรตhja panna veekauss, et ahjus piisavalt niiskust oleks.
Vaja lรคheb: Pรตhi: 8 Digestive kรผpsist (u 125 g), 50 g sulatatud vรตid; tรคidis: 400 g kvaliteetset toorjuustu, 75 g suhkrut, 2 muna, 0,5 tl vanilliekstrakti vรตi 1 tl vanillisuhkrut; kate: 250 g hapukoort, 2 sl suhkrut, 0,5 tl vanilliekstrakti vรตi 1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut.
Tee nii: Sega purustatud kรผpsised ja sulatatud vรตi. Suru kรผpsisepuru 22-24 cm lรคbimรตรตduga lahtikรคiva koogivormi pรตhjale. Pane kรผlmkappi ootele.
Valmista tรคidis. Sega kรตik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala tรคidis kรผpsisepรตhjale ja kรผpseta 180-kraadises ahjus u 30 minutit, kuni mass on enam-vรคhem hรผรผbinud. Siis vรตta kook ahjust vรคlja ja lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Kรผpseta 230-kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on nรคha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud. Lase enne serveerimist pรตhjalikult jahtuda. Serveeri nt vรคrskete marjadega vรตi pudista peale paar Digestive kรผpsist.




