Suveรตhtud ja eriti nรคdalavahetused lรคhevad meeletu kiirusega ja iga hetk on arvel, et jรตuaks suvest veel viimast vรตtta. Sellisel ajal peaks sรถรถgid olema niisugused, mis valmivad kiirelt ja ideaalis veel sellised, mida jagub jรคrgmiseks pรคevaks ka. Eelmisel korral sai jagatud vรคikese kiiksuga kotlettide retsepti, seekord on uue kuue saanud frikadellisupp, mis peaks rรตรตmustama just peediarmastajaid. Nii mรตnelegi sรถรถjale maitseb selline variant isegi rohkem kui klassikaline frikadellisupp.
Valmib see supp umbes poole tunniga ja veel paremini maitseb see teisel pรคeval. Retsept on leitud Nami-Nami toiduportaalist, see on mugandatud Laine Remmelga kunagisest retseptist, mis ilmus huvitaval kombel Nรตukogude Naises just mu sรผnniaja paiku, ehk 1987. aasta veebruaris.
Vaja lรคheb: 1 sibul, 2 porgandit, 3-4 (keedetud) peeti, 2 sl รตli, vรคike sorts รครคdikat, 1,5 l vett vรตi kรถรถgiviljapuljongit, 5 tera musta pipart, 1 loorberileht, 350 g pakk minifrikadelle, soola, suhkrut, hapukoort, maitserohelist
Tee nii: Riivi aedvili jรคmeda riiviga. Hauta รตlis pehmeks*, lisades vรคrvi hoidmiseks veidi รครคdikat. Lisa kuum vesi vรตi puljong ja maitseained ning kuumuta keemiseni. Lisa frikadellid ja keeda 5 minutit. Maitsesta ja serveeri, kaunista hapukoore ja hakitud maitserohelisega.
* Kui kasutad keedetud peeti, lisa see hiljem.
Gluteenivaba versiooni jaoks valmista sobivad frikadellid ise ning kasuta รครคdika asemel sidrunimahla.




