-0.1 C
Rapla
Reede, 28 jaan. 2022
Podcast

Head ja mitte nii head lahendused Läänemaal

Haapsalu pitssallid, paljudele lapsepõlvest tuttavad Ilon Wiklandi raamatuillustratsioonid, huvitava ajalooga rannarootslased või teiselt poolt suursugused ja looduskaitse all olevad merikotkad on vaid mõned märksõnad, mis seostuvad Läänemaaga. Mis puutub merikotkastesse, siis neid sel korral näha ei õnnestunud, aga räägiti, et Noarootsi kandis on korraga nähtud ka 30 lindu. Pigem hakkavat nende suure söögiisu tõttu kormoranid kaduma.
Läänemaa, kuhu maakonna muuseumitöötajad esmaspäeval õppereisi tegid, on Eesti kõige hõredamalt asustatud maakond, aga see-eest on seal palju puutumatut loodust ning merelahtedel ja kunagistest meresoppidest kujunenud järvedel koguneb rohkesti linde, mida linnuvaatlejad kogu maailmast uudistamas käivad.
Aga lisaks loodusväärtustele on maakonnas ka arvukalt kultuuriväärtusi ja just nende vastu tundis huvi meie seltskond. Tervet maakonda ühe päevaga läbi ei sõida, seega piirdusime Haapsalu linna, Noarootsi ja Lääne-Nigula vallaga.

Loe pikemalt 7. oktoobri Raplamaa Sõnumitest
Inge Põlma

spot_img
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised