spot_img
-4 C
Rapla
Pühapäev, 27 nov. 2022
spot_imgspot_img
RSHaigekassa miinuseelarve mõjutab ka Raplamaa Haiglat

Haigekassa miinuseelarve mõjutab ka Raplamaa Haiglat

Haigekassa jääb sel aastal oma eelarvega miinusesse, miinus planeeritakse likvideerida järgmise kolme aasta jooksul. Kuidas mõjutab see kõik aga Raplamaa Haiglat? Järgmise aasta eelarve ei ole veel nõukogus kinnitatud, ütles haigekassa finantsjuhtimise osakonna juhataja Pille Banhard. Veel tegeletakse lepingute planeerimisega, millele järgnevad läbirääkimised raviasutustega. Samas kinnitas Pille Banhard, et lepinguga tagatakse Raplamaa Haiglale kui haiglavõrgu arengukava haiglale üldhaigla tasemel lepingumaht.
„Igal aastal hinnatakse ka järgneva aasta tervishoiuteenuste nõudlus kogu Eestis tervikuna ning ka maakondlikus lõikes. See annab meile ülevaate, kui palju ressurssi oleks järgnevatel aastatel vaja, et tagada meie kindlustatutele vajaminev arstiabi.
Kuna haigekassa tegutseb piiratud ressursi tingimustes, siis eelnevalt hinnatud nõudlus tervishoiuteenuste järele korrigeeritakse vastavalt eelarve võimalustele,“ ütles Banhard.

Pikemalt loe 14. oktroobri Raplamaa Sõnumitest.
Katri Reinsalu

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused