spot_img
4.9 C
Rapla
Reede, 24 märts 2023
ArtikkelAngerja ja Pahkla elanikud kaitsevad oma küla kaevandajate eest

Angerja ja Pahkla elanikud kaitsevad oma küla kaevandajate eest

Kaevandamine andis Kohila valla Angerja-Pahkla piirkonnale kord paiga, kuhu rajada kaunis puhkeala, uus kaevandusplaan ähvardab selle aga hävitada.
Alesti järve äärne Kohila vallas on paik, kuhu suviti tullakse puhkama kogu Rap­lamaalt ja kaugemaltki. Järv pakub meeldivat kontrasti maakonna paljudele kitsukestele taimi täis kasvanud veekogudele. On sügavust ja laiust ning vaade järve teisel kaldal asuvale metsaribale rõõmustab silma. Järve teises otsas asuval veesõidurajal kihutavad jetid segavad suplejaid vähe.
Praegu sügisel on järve ääres vaikne ja inimtühi. Hõreneva lehestikuga metsatukk järve idakaldal kollendab sügisvärvides. Liiva- ja kruusahunnikud siin-seal annavad siiski märku, et midagi on järve ääres teoksil. Lisaks võib põõsatukas silmata värskelt ehitatud moega käimlaputkat.
Tõepoolest, Alesti karjäärijärve ümbrusse rajatakse puhke-virgestusala – seda arendab MTÜ Speedline Racing. Kohila vald on vastu võtnud ka Alestijärve detailplaneeringu, mis näeb ette, et rahulikum supelrannaga osa tuleb järve põhjapoolsesse otsa ning keskmise ja lõunaosa võtab enda alla veespordirada. Veekogu on peaaegu pool kilomeetrit pikk, nõnda mahuvad kõik sinna lahedalt ära.
Loe pikemalt 28. oktoobri Raplamaaa Sõnumitest
Vivika Veski
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused