11.1 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
ArtikkelFOTOD: Halloween’i tähistamine kogub Eestis populaarsust

FOTOD: Halloween’i tähistamine kogub Eestis populaarsust

31. oktoobril tähistatakse mitmel pool maailmas halloween’i ehk kõigi pühakute õhtut. Eriti levinud on see traditsioon Ameerika Ühendriikides, ent järjepidevalt levib see ka siiapoole Atlandi ookeani.
Halloween on USA lastele nagu meie mardi- või kadripäev. Kantakse kostüüme, koputatakse ustele ning inimesed jagavad lastele maiustusi.
Aina enam hakkab halloween jõudma ka Eestisse. Kõik, kes sattusid laupäeva ööl vastu pühapäeva jalutama Tallinna vanalinnas, võisid kohata koletisteks ja tontideks riietatud inimesi. Tavapärane on ka kõrvitsatele nägude pähe lõikamine ning nende valgustamine küünaldega. Mõnes mõttes on halloween’i tähistamine Tallinna vanalinnas sarnane volbriööga. Mõlemal juhul võib kohata maskidega või nõidadeks riietatud inimesi. Muide, halloween ja volbriöö on teineteisest täpselt poole aasta kaugusel ning mõlemat seostatakse vaimude ning nõidumisega.
Õuduste tuba
Halloween’i tähistati ka Rapla maakonnas. Kehtna põhikoolis tehti seda reedel, 30. oktoobril. Selleks puhuks oli keldrisse ehitatud õuduste tuba, mida said külastada kõik kooli õpilased. Esimese klassi lapsed käisid seal koos õpetajaga tunni ajal, aga teistele oli see avatud vahetundidel.
Siim Jõgis / fotod: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 4. novembri Raplamaa Sõnumitest
Kõik uudised
Kuulutused