13.3 C
Rapla
Laupäev, 1 okt. 2022
spot_imgspot_img

Kui sul on metallkorsten

Viimase 10 aasta jooksul eelistatakse üha enam metallist moodulkorstnaid traditsioonilise kivikorstna asemel, seda peamiselt lihtsa paigalduse ja konkurentsivõimelise hinna pärast.
Metallkorstnal on veelgi eeliseid kivikorstna ees. Kivikorsten soojeneb aeglaselt ja selle tõttu võib kütmise alguses olla kehv tõmme, korstna sisepind on krobeline ja sinna ladestuvad kergesti põlemisjäägid. Metallkorstna sisepind on sile ja see soojeneb kiiresti.
Kahjuks on metallkorstnal ka oma miinused ja praktika ütleb, et nendega on rohkem tulekahjusid kui kivikorstnatega. Valesti paigaldatud kivikorstnast võite kuulda alles korstnapühkija käest. Metallkorstna puhul on olukord palju kurvem, sest selle soojusjuhtimine on parem ja valesti paigaldatud korsten tekitab suure tõenäosusega kohe tulekahju. Samuti ei pruugi tulekahju korral kindlustus hüvitada kahju rahaliselt, kui metallkorstna ohutusnõuded olid täitmata.
Loe pikemalt 4. novembri Raplamaa Sõnumitest
Villu Ilves, Lääne päästekeskuse menetlusbüroo juhtivinspektor

spot_img
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised