2.8 C
Rapla
Esmaspäev, 27 sept. 2021

Maakonna kahe erakooli tulevik läks Riigikogu kätt

Kohila vald toetas mõisakooli tänavu ja plaanib jätkata ka järgmisel aastal, Märjamaa vald ei pea erakoole oma haridusvõrgu osaks.
Valitsus kiitis esmaspäeval heaks ja saatis Riigikokku seaduseelnõu, mis muudab erakoolide tegevuskulude toetamise omavalitsuste jaoks vabatahtlikuks. Praegu peab vald või linn osalema erakooli tegevuskulude katmises proportsionaalselt selles koolis õppivate õpilaste arvuga, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht asub selles vallas või linnas.
Maksta tuleb kuni 91 eurot kuus õpilase kohta, ent pärast riigikohtu otsust eelmisel aastal korvab riik selle omavalitsustele. Riigikohus leidis, et on põhiseaduse vastu jätta see kohustus omavalitsustele.
Raplamaal tegutseb kaks erakooli – Kohila mõisakool ja Gaia kool Märjamaa vallas Mõisamaal Väikese Jalajälje ökokeskuses.
Märjamaa valla haridus- ja kultuurinõuniku Tõnu Mesila selgitusel on sel sügisel Märjamaa vallas alustanud Gaia kool Eesti mitmes paigas tegutseva Gaia kooli kohalik struktuuriüksus. Mõisamaal on avatud üks klass.

Vivika Veski / Foto: Siim Solman
Loe pikemalt 18. novembri Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised