14.4 C
Rapla
Laupäev, 24 sept. 2022
spot_imgspot_img

Miks me läheme üle kujundavale hindamisele?

Alu lasteaed-algkool läks käesolevast õppeaastast üle kujundavale hindamisele kõigis neljas klassis.
Esimese klassi õpilasi on juba aastaid kujundavalt hinnatud, seetõttu mingi kogemus oli varasemast olemas. Julgust andis ka Eesti Klassiõpetajate Liidu korraldatud kogemuspäev Tartus aasta alguses, kus oma kogemusi jagasid teiste hulgas Tartu Hansa kooli, Pärnu Vanalinna põhikooli ja Randvere kooli õpetajad. Ühtlasi toimusid mõttetalgud, mille tulemused lubasid ellu rakendada üritusel osalenud e-päevikute arendajad.
Alu kool kasutab Stuudiumi e-päevikuid. Lapsevanemal on võimalik vaadata, millised õpitulemused peaks tema laps igas aines saavutama ja mida hinnatakse. Samuti on vanemal võimalik lugeda kõiki hinnanguid, mida õpetajad tema lapse saavutuste kohta on kirjutanud. Hästi toimib kalender ja suhtluse lehekülg. Vanemad saavad oma muresid ja rõõme aineõpetajaga otse jagada. Tunnistusi enam iga veerandi lõpus ei anta. Kokkuvõtvad hinnangud saavad õpilased kaks korda aastas – jõuluks ja kooliaasta lõpus.

Piret Linnamäe, Alu kooli õpetaja / Foto: Siim Solman
Loe pikemalt 18. novembri Raplamaa Sõnumites

spot_img
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised