7.7 C
Rapla
Pühapäev, 2 okt. 2022
spot_imgspot_img

Kristiina Karivere andis muude tegemiste kõrvalt välja raamatu

Suure tõenäosusega on paljud Rapla ja ka maakonna inimesed kuulnud nime Kristiina Karivere. Kes seostab teda Madhouse’iga, kes ettevõttega MTÜ Väärt Raplamaa Toode, kes Ülejõe Rantšoga ning kes Raplas hiljuti avatud laste mõistatustetoaga.
Me tunneme Kristiinat erinevate väljundite kaudu. Küll aga ei tea me, kuidas said alguse tema erinevad ettevõtmised ning milline on olnud tema elutee. Harutame koos temaga lõngakera lahti ning saame teada, kes on Kristiina Karivere ning millest on juttu tema raamatus.

Püsimatu hing ajast aega
Energia, liikumine, püsimatus, särts on sõnad, mis iseloomustavad Kristiinat kohe, kui talle lihtsalt peale vaadata. Selline paigalpüsimatus on tema hinges olnud juba koolieast saati, kui huviringid, kus ta käis, olid justkui Tootsi taskud, kus leidus kõike. Nii ütleb ta ise naerdes, et on õppinud alates viiulist kuni karateni ja kõike, mis sinna vahele jääb, ning seda sõna otseses mõttes.
Kristiina räägib, et ta on kohe kindlasti läbi ja lõhki Raplamaa inimene. Kuigi ta on sündinud Tallinna haiglas, möödus beebiiga Järlepas ning edasi koliti vanematega Alusse, kus ta üles kasvas. Haridusteed alustas tüdruk Alu lasteaias-algkoolis, kuid kuna seal oli vaid kolm klassi, suundus ta edasi põhiharidust omandama Kodila põhikooli. Kristiina sõnul oli ta lapsena samasugune nagu praegu suure inimesena, mil ta otsib kogu aeg uusi väljakutseid. Just seetõttu oli ka tema hobide nimekiri üüratu, sest ta proovis enda sõnul kõik võimalikud alad ära. Kõige kauem mängis tüdruk viiulit, mis ema sõnul tal hästi välja tuli, kuid lõpuks ei sobinud püsimatu temperament rahuliku viiuldamisega kokku.
Põhiharidus käes, viis tee neiu edasi Tallinna Juhkentali kaubanduskooli müüjaks õppima. Praegu ütleb ta naerdes, et tagasi mõeldes oli see tema jaoks kõige absurdsem asi, mida õppima minna, kuid tol ajal väga suuri valikuid ei olnud.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 2. detsembri Raplamaa Sõnumitest

spot_img
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised