6.6 C
Rapla
Pühapäev, 14 apr. 2024
RSFOTOD: Hageri jõululaat on kasvanud väikese koha suursündmuseks

FOTOD: Hageri jõululaat on kasvanud väikese koha suursündmuseks

Kui nädalavahetusel Hagerisse jõudsin, oli selge, et sealne käsitöölaat on populaarne ettevõtmine. Rahvamaja esine oli tihedalt autosid täis pargitud.

Rahvamaja ukse ees avanes võimalus endale jõulukuusk soetada. Suuremate ja väiksemate isendite seast leidis igaüks endale meelepärase.
Rahvamajas tervitas laadakülastajatest koosnev inimsein. Pean tunnistama, et sellist laata ma pisikesest Hagerist oodata ei osanud, aga väike rahvamaja mahutab üllatavalt palju erinevaid käsitöölisi ning jõulukingijahil ostjaid. Lettidelt leiab põhimõtteliselt kõike. Seal on nii soolast kui ka magusat suupoolist, jõulukaunistusi, sokke-kindaid-mütse, märkmikke, keraamikat ja palju muud. Lõpuks saab ühe laua pealt soetada ka vahvaid kinkekotte, millesse kõik eelnev kenasti ära pakkida.
Silma jäävad nii mõnedki Raplamaal tuntud tegijad. Hageri rahvamaja juhataja Kätri Kaik ütleb, et kauplejaid oli tõesti nii meie maakonnast kui ka kaugemalt. Esindatud olid tegijad Harjumaalt ja lausa Lääne-Virumaalt. Endale juba nime teinud käsitöömeistrite kõrval olid kohal Hageri kohalikud käsitöömemmed. Eriti arvukalt olid loomulikult esindatud Kohila piirkonna kauplejad. Osa neist olid täitsa esimest korda oma toodetega välja tulnud.

Katri Reinsalu / fotod: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 16. detsembri Raplamaa Sõnumitest

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare