7.7 C
Rapla
Kolmapäev, 31 mai 2023
ArtikkelElutargad ja tegusad kaheksakümnesed kaksikvennad

Elutargad ja tegusad kaheksakümnesed kaksikvennad

14. detsembril said kaksikvennad Arvo ja Ahto Vallikivi 80-aastaseks. Juubeleid peavad nad koos, sünnipäevi mitte.

„Meid on selleks juba liiga palju. Arvol on kuus last, minul kolm, kahepeale kokku on meil 21 lapselast. See teeb kokku juba 30 inimest, teised lähedased peale selle,“ tegi füüsikust Ahto põhjuse numbrite keeles selgeks. Märjamaa aukodanikust kirjanik Arvo Valton on kodualevis viimastel aastatel esitlenud oma uusi raamatuid, erandiks polnud seegi kord. Üksiti tähistasid vennad niimoodi ka ümmargust sünnipäeva.
Arvo Valton ütles oma „Kogutud teoste“ 24. köite esitlemisel 2014. aastal Märjamaa raamatukogus, et rohkem ta enam ei kirjuta. Aga ega loomissoovi saa takistada. Tänavu suvel kirjutas Valton 48 poolmuinasjutulist lühijuttu, mis äsja ilmusid pealkirja all „Kolm lindu“. Neist ette loetud „Eesel“ oli mõistujutt ühest presidendist ja tema prouast, mille kirjutamise ajendit autor lühidalt tutvustas.

Reet Saar / foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 23. detsembri Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused