spot_img
5.5 C
Rapla
Reede, 24 märts 2023
PersoonKirglik kalamees Jaanus Luks läheb jääle kasvõi 30 miinuskraadiga

Kirglik kalamees Jaanus Luks läheb jääle kasvõi 30 miinuskraadiga

Kirglik kalamees Jaanus Luks tunnistab ka ise, et sellest haigusest teda enam terveks ei ravi. Pisiku sai ta külge juba põlvepikkuse poisiklutina. Jaanus on muuhulgas Eesti Kalastajate Seltsi üks asutajaliikmetest ja MTÜ Kaiu Kalaklubi eestvedaja, seega suurepärane inimene avamaks kalapüügi põnevat maailma ka kõigile teistele.

Kohe alguses on selge, et talvine aeg on kalamehe jaoks väga tihe.

Kalameest ravib haud
Küsimuse peale, kuidas ta kalapüügihaiguse pisikuga nakatus, naerab Jaanus ja ütleb, et kahtlustas seda küsimust. Ta on selle peale mõelnud, kuid tõdeb, et head vastust tal varrukast võtta ei ole. Loksal sündinud Jaanus meenutab oma sünnipaiga tellisetehast ja selle taga asunud saviauke.
„Seal mehed püüdsid kala,“ meenutab ta. Juba päris pisikese poisina käis ta nende saviaukude ääres suurte meeste kõrval kalapüüki uudistamas. Vastavaid vahendeid tal kalapüügiks ei olnud ja ka kodus öeldi poisile, et ta ikka millegi muuga tegeleks. See pidurdas ehk veidi kalameheks saamist.

Katri Reinsalu / foto: erakogu
Loe pikemalt 13. jaanuari Raplamaa Sõnumitest

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused