spot_img
-2.8 C
Rapla
Neljapäev, 1 dets. 2022
spot_imgspot_img
RSÕpetajate palgakasv tekitab endiselt vastakaid väiteid

Õpetajate palgakasv tekitab endiselt vastakaid väiteid

Valitsuse kinnitatud õpetajate tänavune ligi kümneprotsendiline palgatõus maakonna omavalitsuste juhte ei rõõmusta, sest endiselt jääb raha puudu ning vallad ei saa riigi ootuse kohaselt pedagoogide palka panustada.

Õpetajate miinimumpalk tõuseb 2016. aastal 958 euroni ning õpetajate keskmine palk kasvab vähemalt 1149 euroni kuus, teatas haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi kaks nädalat tagasi.
Ministeeriumi andmeil oli mullu kümnel esimesel kuul Eesti keskmine õpetajapalk munitsipaalüldhariduskoolides 1096 eurot. Raplamaal oli tegelik keskmine palk 1070 eurot. Kõik Raplamaa vallad on saanud toetust sarnastel alustel iga lapse eest.
Kõige väiksemad õpetajate keskmised palgad olid Käru, Raikküla, Juuru ja Vigala vallas, kus õpilasi on õpetaja kohta vähe. Haridus- ja teadusministeeriumi nõunik Piret Sapp tõi näiteks Käru ja Raikküla, kus kummaski oli kuus õpilast õpetaja ametikoha kohta. Kehtna vallas oli samas kümme õpilast õpetaja kohta.
„Õpetajate töötasu lõplik kasv igas omavalitsuses sõltub väga tugevalt sellest, kuidas omavalitsus on oma koolid korraldanud ning kas ja kui palju omavalitsus ise juurde panustab,” viitas Sapp.

Vivika Veski / illustratsioon: www.haridussilm.ee
Loe pikemalt 20. jaanuari Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused