5.8 C
Rapla
Esmaspäev, 27 sept. 2021

Tallinna Halduskohus jättis Nabala-Tuhala kaitseala vastase kaebuse rahuldamata

Tallinna Halduskohus jättis rahuldamata Paekivitoodete Tehase kaebuse, millega viimane vaidlustas Nabala-Tuhala looduskaitseala loomise. Ettevõte on lubanud edasi kaevata.

Paekivitoodete Tehase OÜ kaebas kohtusse määruse, millega valitsus moodustas 2014. aasta novembris Nabala-Tuhala looduskaitseala ja kinnitas kaitse-eeskirja, mis keelab maavara kaevandamise. Kohtuistung peeti detsembris, kuid sellele järgnenud pühadeaja tõttu lükkus otsustamine 29. jaanuarile.
Paekivitoodete Tehase OÜ tahab praegusel Nabala-Tuhala looduskaitsealal Kose vallas Tammiku küla lähedal asuval maaeraldisel avada uue lubjakivikarjääri. Selle nimel on ta käinud varem kohut ka keskkonnaministeeriumi vastu.
Nabala-Tuhala kaitseala moodustamise määruse on Tallinna Halduskohtusse kaevanud veel kaks ettevõtet, kel on Nabalas lubjakivimaardlad välja valitud. 14. jaanuaril peeti AS-i Kiirkandur kohtuistung ja otsus avalikustatakse 15. veebruaril. Kiirkanduri Nõmmevälja karjääri ala ulatub ka Raplamaale Kohila valda. 30. märtsil tuleb AS-i Riverito kohtuistung.
Keskkonnaministeerium on seisukohal, et Nabala-Tuhala kaitseala moodustamise otsus oli põhjendatud ja piisavalt läbi kaalutud. Sama seisukohta väljendasid ministeeriumi esindajad ka kohtuistungil. Kohtuistungil uuriti kaebuse piirides alal esinevaid loodusväärtusi ning ministeeriumi esindajad selgitasid kohtule looduskaitseala moodustamisega seotud kaalutlusi, selgitati keskkonnaministeeriumist.

Vivika Veski

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised