6.6 C
Rapla
Pühapäev, 14 apr. 2024
PersoonRapla maakonna kultuuripärliks tunnistati Jaak Karp

Rapla maakonna kultuuripärliks tunnistati Jaak Karp

Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupp jagas reede õhtul Alu mõisas 2015. aasta preemiaid. Ühe tähtsaima neist – kultuuripärli – sai Rapla korvpallikooli juht Jaak Karp.

Esimene kultuuripärli auhind anti välja 2006. aastal ning seega on Karp Rapla maakonna kümnes kultuuripärl. Tema tegevus Rapla korvpallimeeskonna mänedžerina on kulgenud läbi sihikindla töö, valusate kaotuste ning rõõmsate võitude. Üks kaunimaid hetki leidis aset eelmise aasta 15. mail, kui Rapla meeskond pälvis Alexela korvpalli meistriliigas pronksmedalid.
Võitmine on Karbi jaoks tähtis. Ta tunnistab seda ka ise. Ent korvpallis nagu spordis laiemalt vahelduvad need kaotustega ning positiivsete ja negatiivsete emotsioonide vahel tuleb leida tasakaal. Karp tunnistab, et kuna võidud on tema jaoks ülimagusad, on kaotused selle võrra valusamad.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 3. veebruari Raplamaa Sõnumitest