2.2 C
Rapla
Reede, 23 veebr. 2024
ArtikkelEsimese tasandi teenuse hind tõstatas vallajuhtides küsimusi

Esimese tasandi teenuse hind tõstatas vallajuhtides küsimusi

Raplamaa Omavalitsuste Liidu 28. jaanuari täiskogu istungil esines Rapla Rajaleidja keskuse juhataja Ruth Lippus ettekandega „Haridustugiteenused eile ja täna: Eestis ja Rap­lamaal“. Muuhulgas tutvustas Rajaleidja enda pakutava I tasandi tasulise teenuse ostmise võimalust SA Innove kaudu. Vallajuhid väljendasid väljapakutud hindade suhtes rahulolematust.

Vastavalt haridus- ja teadusministri 11.03.2014 määrusele nr 7 maksab tugispetsialisti tund 27,90 eurot. Väikevaldadele hüvitab riik sellest hinnast sel aastal 35% ja valla osalus on 18,135 eurot tund. Teenust osutavad spetsialistid saavad tunnitasuna 18 eurot (bruto) iga kontakttunni eest. Koos kõikide maksudega on kulu tunni kohta 24,08 eurot.
Lisaks töötasule, mis moodustab kontakttunni maksumusest 87%, katab Innove spetsialistide sõidukulud (ca 8% teenuse maksumusest) ning administreerimiskuludeks (raamatupidajate ning juristide tasud) jääb ca 5%.

Vallajuht kahtleb hinna õigsuses

Vigala vallavanemas Priit Kärsnas tekitavad need numbrid kahtlust, kuna vaatamata heale tunnitasule ei ole Rajaleidja leidnud tööle psühholoogi, kes vastavat teenust saaks pakkuda.

Stina Andok / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 10. veebruari Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused