4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
PersoonHingestatud töö tõi Tõnu Rahulale presidendi tunnustuse

Hingestatud töö tõi Tõnu Rahulale presidendi tunnustuse

Tõenäoliselt ei seostu ükski teine nimi Raikküla valla ja põllumajandusega rohkem kui Tõnu Rahula (66). Ta on edendanud põllumajandust Raikkülas nii Nõukogude kui ka nüüd Eesti vabariigi ajal.

Üheksakümnendate algusest on ta juhtinud ettevõtet Raikküla Farmer, kus praeguse seisuga saab tööd ligikaudu poolsada inimest. Lisaks ettevõtlusele lööb ta aktiivselt kaasa kohaliku elu edendamisel vallavolikogu liikmena. Tänavu 4. veebruaril allkirjastas president Toomas Hendrik Ilves otsuse anda Eesti Vabariigi 98. sünnipäeva eel teenetemärgid inimestele, kelle pühendumus on muutnud kogu Eesti paremaks. Sellest nimekirjast leiab ka Tõnu Rahula, keda president tunnustas Valgetähe IV klassi teenetemärgiga.
Rahula ütles, et ta ei osanud teenetemärki oodata ning selle pälvimine tuli talle üllatusena. Mida see tema jaoks tähendab? “Väga suurt kohustust,” kõlas vastus. “Varem võis mõne asja puhul eksida, nüüd enam mitte,” ütles mees. Väga oluliseks pidas ta seda, et president otsustas teenetemärgiga tunnustada just põllumajandussektorit. Peale Rahula sai põllumajanduse esindajatest sama autasu Lembit Paal, kes on põllumajanduse ja kohaliku elu edendaja Jõgevamaal.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 17. veebruari Raplamaa Sõnumitest