14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKadi võimlejad tantsisid end Koolitantsu finaali

Kadi võimlejad tantsisid end Koolitantsu finaali

Pühapäeval, 7. veebruaril oli Paide kultuurikeskuses Koolitantsu maakondlik tantsupäev, kus omavahel võtsid mõõtu Järva- ja Raplamaa noored tantsijad. Treener Kadi Saksa juhendamisel astus võistlustulle koondrühm Valtu põhikooli, Rapla Vesiroosi gümnaasiumi ja Rapla ühisgümnaasiumi tüdrukutest.
Esimesena astuti üles koolitantsu kategoorias. Alice Alexandridi, Kadi Saksa ja Kärolin Rohumäe koostatud kavaga “Olen hoitud!” räägiti tantsukeeles lugu sellest, et kõigil meil on keegi, kes meid hoiab. Pole oluline, kas see on sõber, vanemad või mõni kõrgem jõud. Oluline on teadmine, et sa pole üksi.
Südametuksetega muusika ja hingestatud kava, millesse olid põimitud keerukad akrobaatilised kombinatsioonid, meelitas publikult välja tugeva aplausi ja emotsionaalsed hüüded.
Lavalt tulnud, vahetati kiiresti riided ja joonistati näole laiskloom Sidi vallatud naeratused. Tunnike pausi ja seejärel astuti lavale show-tantsu kategoorias. Esitamisele tuli oma eelmisest kavast risti vastupidine kava. “Laiskloom Sidi unistus” on ääretult tempokas ja kaasahaarav. Nii ei saanud ka publik kava lõpuni vaikselt istuda, vaid hakkas muusikale kaasa plaksutama.
Tantsupäeva lõpul kuulutati välja eripreemiate ja edasipääsenute nimed. Kadi võimlejad pääsesid kavaga “Olen hoitud!””Koolitantsu finaali aprillis Jõhvi kontserdimajas. Lisaks pälviti laiskloom Sidi kavaga kostüümi eripreemia.

Karin Moisar