-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 17 jaan. 2022

Vana-Vigala TTK pakkus täiendõpet autoõpetajatele Ukrainast

Kümme päeva täiendavad end Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskoolis autodiagnostika erialal kümme õpetajat Ukrainast.

Vana-Vigalas on Hyundai, Kia ja Nissani Baltikumi õppekeskus. Kohapeal on uued automudelid, vajalik testimistehnika ja infobaas. Ametikool õpetab juba aastaid Läti gruppe, õppimas on käinud ka Leedu kodanikke. Nüüd pöörati pilk veel kaugemale. „Eesti on Ukraina sündmustele kaasa elanud. Sealt edasi tekkis mõte, et tahaksime neid omalt poolt aidata,“ selgitas autoerialade kutseõpetaja Virgo Tiitsu.
Oktoobris sõitis Tiitsu Lääne-Ukrainasse Lvivi. Ühte nende ajalehte pandi enne kuulutus, et Eesti pool pakub koostööd piirkonna kutsekoolidele. Tiitsu käis huviliste juures kohapealset olukorda vaatamas. Lisas muheledes, et enne ta sealset taset ei teadnud – ehk tuleb hoopis sinna õppima minna. Ilmnes siiski muu: Ukraina pool on meist õppebaasi ja õppematerjalide poolest oma kümme aastat taga.
Nüüd korraldaski ametikool kiirkursuse Ukraina õpetajatele.

Reet Saar / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 26. veebruari Raplamaa Sõnumitest

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised