spot_img
-3.4 C
Rapla
Neljapäev, 1 dets. 2022
spot_imgspot_img
RSSüüriast pärit tudeng tutvustas Vesiroosi õpilastele oma maad

Süüriast pärit tudeng tutvustas Vesiroosi õpilastele oma maad

Süüria on ajakirjanduses tuline teema. Seal vältab juba aastaid sõjaline konflikt, mille tulemusena valgub üle Euroopa piiride sadu tuhandeid põgenikke, kelle ümberpaigutamine puudutab otseselt ka Eestit. Aga Süürial on ka teine külg.

Al-Monzer Eskandar ei ole sõjapõgenik. Ta on üles kasvanud Süüria lääneosa rannikulinnas Latakias, kus on rahulik ning lahinguid ei käi. Eskandar tuli Eestisse eelmise aasta 30. augustil, et alustada õpinguid Tallinna Ülikoolis. Seda võimaldas talle Erasmuse kaudu saadud stipendium. Eelmise nädala kolmapäeval, 2. märtsil käis ta kohtumas Rapla Vesiroosi gümnaasiumi õpilastega.
Eskandar osales 10. ja 11. klassi õpilaste inglise keele tunnis. Ta rääkis oma ettekandes Süüria kultuurist ja ajaloost ning ütles, et käimasolev konflikt on kestnud viis aastat. Tema kodumaa ajalugu ulatub see-eest rohkem kui kümne tuhande aasta taha.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 9. märtsi Raplamaa Sõnumitest

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused