spot_img
-1.2 C
Rapla
Teisipäev, 31 jaan. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSRapla, Juuru ja Kohila saavad uue jäätmehoolduseeskirja

Rapla, Juuru ja Kohila saavad uue jäätmehoolduseeskirja

Rapla, Juuru ja Kohila valla elanikke ootavad ees muudatused jäätmete sorteerimises. Need rakenduvad pärast uue hankelepingu jõustumist, seni jätkavad jäätmevedu senised vedajad.

Maakonna kolm omavalitsust muutsid jäätmehoolduseeskirju ning liitsid uue hanke tulemusel olmejäätmeveo jäätmeliikide hulka ka biolagunevad jäätmed ning vanapaberi ja papi. Muudatused jäätmete sorteerimises tulenevad omavalitsustele pandud kohustustest riiklikus jäätmekavas, jäätmeseadusest ja keskkonnaministri määrusest nr 4. Uus hange on välja kuulutatud, pakkumiste esitamise tähtaeg on 11. aprill 2016.
Ümberkorraldused näevad ette, et biolagunevad jäätmed tuleb kinnistul, kus asub kaheksa ja enam korterit, ning toitlustuse ja toiduainetega tegelevas ettevõttes koguda eraldi kinnistesse konteineritesse ning üle anda jäätmekäitlejale. Biojäätmete eraldi äravedu võib toimuda ka väiksema korterite arvuga kinnistul, kui see osutub otstarbekaks. Konteinereid saab olema ühes alevikus nii palju, kui seal on vähemalt kaheksa korteriga korterelamuid. Samas on lubatud kasutada ühiseid mahuteid näiteks naabermajaga. Avalikke tasuta biojäätmete konteinereid ei paigaldata.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 16. märtsi Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused