12.2 C
Rapla
Neljapäev, 20 juuni 2024
ArtikkelNiNa TaGa pidu saab ühisproovides jumet juurde

NiNa TaGa pidu saab ühisproovides jumet juurde

Lõppenud nädalavahetus tõi kokku sajad Raplamaa rahvatantsijad, et ühiselt harjutada tänavuse maakonna laulu- ja tantsupeo repertuaari.
28. mail algab Raplas Tammemäel pidu kõneka pealkirjaga „Iga NiNa TaGa on inimene“. Idee autor on Thea Paluoja.

„Algul oli minul pealkirjaks NiNa TaGa, see veidi muutus, et oleks arusaadavam. Kogu idee algaski sellest, et meil on väga ilus keel. Kahjuks on keele ilu aeg-ajalt ohus, ikka kostab valesid välteid ja muud. Nii ongi püüd sellel peol laulda ilusat emakeelt ja tantsida kauneid eesti tantse. Et aga minu veendumuste kohaselt sünnib muusika täna ja praegu, siis on ka see pidu ilma masinateta – kogu muusika sünnibki laval ja tantsijad tantsivad elava muusika järgi.

Reet Saar / foto: Reet Saar
Loe pikemalt 6. aprilli Raplamaa Sõnumitest