9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelKäsitöölane: Iidsed tavad nüüdisaegses maailmas

Käsitöölane: Iidsed tavad nüüdisaegses maailmas

On traditsioone, kombeid ja tavasid, mis jäävad püsima läbi aegade ja põlvkondade. Mõni sellistest ületab kõik riigipiiridki ja imbub vaikselt võõrastesse kultuuriruumidesse.
Unenäopüüdjad on tulnud meieni kaugest indiaanikultuurist ja on kindlasti üks sellistest iidsetest tavadest, mille tänapäevane inimene on omaks võtnud. Vähemasti omal moel.
Selge on see, et me ei pruugi teada täit tõde ja unenäopüüdja saamislugu, kuidas ja miks üks selline ese indiaanlaste ellu tuli. Erinevaid legende selle imetabase käsitöö ümber on liikvel mitmeid, aga tänapäeval ei aja ilmselt enamik unenäopüüdjate austajaid taga seda päris tõde.
Unenäopüüdjast, mis kunagi ehk oli seotud salapäraste talitustega indiaanlaste kultuuris, on meie moodsas maailmas saanud disainielement. See on midagi ilusat, mida imetleda. Aga see on ka võimalus proovida midagi uut käsitöö valdkonnas ja õnneks, kui natukene uurimistööd teha, võib sellest midagi märksa enamat valmida, kui vaid dekoratiivne ese.
Seekordses Käsitöölases avame natukene unenäopüüdjate saladust ja uurime ühelt meisterdajalt, miks ja kuidas neid luuakse. Meeldivat lugemist!

Stina Andok, Käsitöölase toimetaja  / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 27. aprilli Raplamaa Sõnumite

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare