9.1 C
Rapla
Pühapäev, 26 sept. 2021

Raplamaa omavalitsusjuhtide avalik pöördumine

Raplamaa Omavalitsuste Liidu täiskogu koosolekul 26.05.2016 arutati maanteeameti otsust reorganiseerida liiklusregistri (ARK) Rapla teenindusbüroo. Kahjuks ei ole maanteeamet kavandatavaid muudatusi kooskõlastanud kohalike omavalitsuste ega maavanemaga.
Küsimus võeti päevakorda valdkonna ettevõtjate, organisatsioonide ja elanikkonna pöördumistele tuginedes. Rapla teenindusbüroo teenindas 2015. a 12 000 kodanikku, kes tegid 8300 toimingut ning 1246 liikluseksamit. Rapla teenindusbüroo on oma töötajatega olnud väga hea partner põllumajandus- ja autoettevõtetele ning autokoolidele nii Rapla maakonnas kui ka kaugemal
Maanteeameti otsus korraldada ümber avalike teenuste osutamine sõidukite registritoimingute, kodanike juhtimisõiguse ja juhilubadega seotud toimingute valdkonnas on otsene sekkumine ettevõtluskeskkonda. Kavandatud muutused tekitavad ettevõtluse ebavõrdse konkurentsi situatsiooni ning see toob kaasa teenuste kallinemise ja kaugenemise.
Rapla maakonnas puudutab teenindusbüroo teenuste vähendamine rohkem kui kahtkümmend sõidukite, haagiste, põllumajandusmasinate ja autobusside müügiga tegelevat ettevõtet, kaheksat autokooli ja kahte kutsekooli. Raplamaa elanike ja ettevõtjate jaoks on Rapla büroo kõik senised teenused eluliselt vajalikud.

Raplamaa omavalitsusjuhid on kategooriliselt vastu liiklusregistri (ARK) Rapla teenindusbüroos osutatavate teenuste vähendamisele ning büroo asukoha muutmisele. Riigiasutuste teenuste ümberkorraldamisel on vaja hinnata regionaalpoliitilisi mõjusid ning teenuste kättesaadavus ei tohi halveneda.
Raplamaa omavalitsuste juhid nõuavad Rapla teenindusbüroo ümberkorraldamise peatamist.

Rapla maakonna omavalitsuste juhid:
Sirje Endre, Juuru volikogu esimees, Margus Jaanson, Juuru vallavanem
Sulev Viiron, Kaiu volikogu esimees, Erika Reinumägi, Kaiu vallavanem
Marko Matson, Järvakandi volikogu esindaja, Mart Järvik, Järvakandi vallavanem
Katrin Velleste, Kehtna volikogu esimees, Indrek Kullam, Kehtna vallavanem
Jüri Vallsalu, Kohila volikogu esimees, Heiki Hepner, Kohila vallavanem
Paul Sepp, Käru volikogu esimees, Elari Hiis, Käru vallavanem
Urmas Kristal, Märjamaa volikogu esimees, Villu Karu, Märjamaa vallavanem
Anne Kalf, Raikküla volikogu esimees, Anne Leht, Raikküla vallavanem
Tarmo Lukk, Rapla volikogu esimees, Ilvi Pere, Rapla vallavanem
Meelis Välis, Vigala volikogu esimees, Priit Kärsna, Vigala vallavanem
 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised