spot_img
1.6 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSPolitseinikke solvanud joobes juhi kaasreisijad said karistada

Politseinikke solvanud joobes juhi kaasreisijad said karistada

Teisipäeval, 31. mail kella 21 paiku sai politsei teate võimalikust joobes juhis Kehtna alevikus. Teatele reageerinud patrullpolitseinikel õnnestus piirkonda kontrollides arvatava joobes juhi sõiduk leida ja Keava alevikus peatada. Kontroll näitas, et politseile edastatud kahtlusel oli alust ja juht oli tarvitanud alkoholi.

Joobes roolikeerajaga olid autos mees ja naine, kes olid rahulolematud, et politsei nende ohtliku teekonna lõpetas. Rahulolematus lõppes töökohustusi täitnud ametnike solvamisega, mis on karistatav.
„Mõlemad kaasreisijad väljendasid häälekalt oma pahameelt ja neid ei tundunud põrmugi häirivat fakt, et nende juht on tõsises joobes ning ka neile ohtlik,“ kirjeldas toimunut Rapla politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jaan Aas.
Ametnike solvanud isikud toimetati arestikambrisse oma peatäit välja magama. Kolmapäeval, 1. juunil karistas Pärnu maakohus politseinikke solvanud meest rahatrahvi ja naist 5-päevase arestiga.
Vaatamata sellele, et liikluses osaleb inimesi, kes ei taju joobes juhtide ohtlikkust adekvaatselt, on väga palju neid, kes politseid teavitavad. „Täname inimest, kes meid joobes juhist teavitas ja muutis sellega meie liikluspilti turvalisemaks. Julgustame inimesi seda ka edaspidi tegema,“ ütles Aas.
Alkoholi või narkootikumide mõju all sõitnud on juhid tänavu põhjustanud 55 õnnetust. Joobes juhtide süül toimunud õnnetustes on hukkunud üks ja viga saanud 82 inimest.

Heiko Leesment, Politsei- ja piirivalveamet

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused